Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe pod letnią pierzynką

Schabowe pod letnią pierzynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 1095 Ocena: 13666

Dodano:

Odsłon: 16336

Kotlety schabowe pod nietypową pierzynką. Czasami zostają nam kotlety z poprzedniego dnia lub znudziły się tradycyjne, możemy przygotować pod pierzynką. Moja rodzina bardzo lubi schabowe i dość często goszczą na moim stole w najróżniejszej postaci, dzielę się dziś z Wami genialnym przepisem na schab pod pierzynką. Kotlety są pyszne polecam.

Składniki

  • 1 kg schabu
  • 1 cebula
  • ½ główki kapusty
  • 1 marchew
  • 1 papryka czerwona
  • 30 dag pieczarek
  • 2 serki topione
  • 20 dag sera żółtego
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • 1 łyżeczka octu
  • ½ łyżeczki cukru
  • Sól
  • Pieprz
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Schabowe pod letnią pierzynką

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, kroimy w dwucentymetrowe plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.

  2. 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę, obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchew, obraną z nasion, pokrojoną w paseczki paprykę oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem, solą ,octem oraz cukrem a pod koniec smażenia dodajemy dwa serki topione.

  3. 3. Usmażone kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, nakładamy farsz warzywny i posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem
    4. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniki 5 minut w 180°C.

  4. 5. Kotlety gotowe.
    6. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń