Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Została mi ugotowana soczewica, i brak pomysłu na nią. Przejrzałam zawartość lodówki i pomysł zrodził się sam. Często robię rożne roladki z farszem do którego wykorzystuje to co mam w lodówce. Pora u mnie nie może zabraknąć dlatego znalazł się on w nadzieniu.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 239
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 113
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 32
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 239
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 113
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 32
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Składniki
Por drobno kroję i przesmażam na maśle klarowanym, dodaję startą na tarce jarzynowej marchewkę i dalej przesmażam. Można dodać odrobinę wody. Doprawiam solą, pieprzem i studzę.
Schab rozbijam, posypuje solą, pieprzem kolorowym, smaruję musztardą. Układam plaster sera, na to por z marchewką, i soczewicę ugotowaną. Roladki zwijam i spinam wykałaczkami. Smażę na wolnym ogniu na maśle około 10 minut i obracam od czasu do czasu. Potem podlewam wodą i duszę kolejne 25 minut.