Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na co dzień staram się jeść dość zdrowo. Rzadko kiedy mam ochotę na kotleta schabowego, ale jak już się ona pojawi, to nie odmawiam go sobie. Podczas zakupów najlepiej poprosić panią w sklepie mięsnym, żeby "przepuściła" nam te kotleciki przez maszynkę. Dzięki temu kotlety będą soczyste a my zaoszczędzimy czas i nie będziemy musieli rozbijać ich w domu. Szczerze polecam ;)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3865
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1335
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3865
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1335
Składniki
Kotlety opłukać wodą, osuszyć, posypać solą i pieprzem z obu stron. Do głębokiego talerza rozbić jajka i roztrzepać je, do dwóch płytkich mąkę i bułkę tartą. Obtaczać kotlety w takiej kolejności: mąką - jajko - bułka tarta. Smażyć na maśle klarowanym na rumiany kolor. Podawać z surówką i ziemniaczkami.