Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowy to tradycyjne danie na śląsku. Możemy przygotowywać go na różne sposoby, moczony w mleku, maślance, panierowany podwójnie można by wymieniać bez końca. Może też być schabowy bez kości czy schabowy z kością. Ja oczywiście wolę z kością z tym że tą końcówkę kostki grubszej odcinam. Polecam
deska do krojenia, tłucze, patelnia, naczynia do panierki,
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2639
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 948
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2639
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 948
Składniki
Plastry schabu, umyć, osuszyć , następnie rozbić tłuczkiem na kotlety. Każdy kotlet oprószyć solą , pieprzem oraz czosnkiem granulowany, następnie panierować w rozbełtanym jajku z dodatkiem przyprawy do mięsa wieprzowego i w bułce tartej. Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Podawać z ulubioną surówką i ziemniaczkami. Smacznego
Schabowe przygotowane do panierowania .
Kotlety schabowe gotowe do podania.