Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowy sos do piersi z kurczaka przygotujesz bez serka śmietankowego i śmietany! Podawaj go na ciepło wraz z mięsem.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19337
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13075
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1729
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232193
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19337
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13075
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1729
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232193
Składniki
Przygotuj ser. Zetrzyj go na tarce albo pokrój w małą kostkę.
W dużym rondelku rozpuść masło. Kiedy będzie płynne, wsyp mąkę i energicznie mieszaj, aby nie było grudek. Zmniejsz moc palnika do minimum i partiami wlewaj mleko, cały czas mieszając. Gotuj tak długo aż zgęstnieje. Dodaj obydwa sery, mieszaj co jakiś czas i poczekaj aż całkowicie się rozpuści.
Wtedy dopraw serowy sos do piersi z kurczaka papryką słodką, natką pietruszki i czosnkiem granulowanym. Posól i popieprz.