Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Shorba to potrawa jednogarnkowa, jedna porcja shorby spokojnie wystarczy za cały obiad. Shorba należy do tych potraw, które są łatwe, szybkie i sycące. I można do niej dodawać wszystko, w zależności od upodobań lub zawartości lodówki.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456771
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1202
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2082
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456771
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1202
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2082
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
Mięso kroimy w drobne paseczki, podsmażamy z cebulą, podlewamy lekko wodą i dusimy kilkanaście minut.
Pomidory blanszujemy, kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Przyprawiamy solą, pieprzem, cynamonem i dodajemy przecier.
Paprykę kroimy w paseczki, cukinie w grubszą kostkę (wraz ze skórką), ziemniaki, seler i marchew w kostkę. Warzywa dodajemy do mięsa, zalewamy 2 litrami wody i gotujemy do miękkości.
Pod koniec dodajemy makaron, przyprawiamy miętą i kolendrą. Smakuje wyśmienicie!