Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Shorba to potrawa jednogarnkowa, jedna porcja shorby spokojnie wystarczy za cały obiad. Shorba należy do tych potraw, które są łatwe, szybkie i sycące. I można do niej dodawać wszystko, w zależności od upodobań lub zawartości lodówki.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3866
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 999
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34233
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3866
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 999
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34233
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Składniki
Mięso kroimy w drobne paseczki, podsmażamy z cebulą, podlewamy lekko wodą i dusimy kilkanaście minut.
Pomidory blanszujemy, kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Przyprawiamy solą, pieprzem, cynamonem i dodajemy przecier.
Paprykę kroimy w paseczki, cukinie w grubszą kostkę (wraz ze skórką), ziemniaki, seler i marchew w kostkę. Warzywa dodajemy do mięsa, zalewamy 2 litrami wody i gotujemy do miękkości.
Pod koniec dodajemy makaron, przyprawiamy miętą i kolendrą. Smakuje wyśmienicie!