Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 8225
Dodano: 04.07.2011
Odsłon: 25359
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Mięso kroimy w drobne paseczki, podsmażamy z cebulą, podlewamy lekko wodą i dusimy kilkanaście minut.
Pomidory blanszujemy, kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Przyprawiamy solą, pieprzem, cynamonem i dodajemy przecier.
Paprykę kroimy w paseczki, cukinie w grubszą kostkę (wraz ze skórką), ziemniaki, seler i marchew w kostkę. Warzywa dodajemy do mięsa, zalewamy 2 litrami wody i gotujemy do miękkości.
Pod koniec dodajemy makaron, przyprawiamy miętą i kolendrą. Smakuje wyśmienicie!
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

fakrounka13 19 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Jeszcze lepsza szorba jest z ryby.Duzo czosnku, pietruszki i selera...
Pychotka
1 Kto głosował? | Odpowiedz

biurwa 06 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
uwielbiam takie dania :) wiec ode mnie 5 :) pyszotki4 Kto głosował? | Odpowiedz

Hanan 06 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
uwielbiam shorbe... gotuje ja na baraninie przewaznie i dodaje poza tym co Ty :) ciecierzyce i dodatkowo inne przyprawy... ahhh ten zabach... trzeba zrobic ;)ps. to zdjecie wyglada tak apetycznie ze bym wchlonela to w sekunde ;)
3 Kto głosował? | Odpowiedz

jagienkaaa 05 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Ciekawy przepis-na pewno sprobuje!3 Kto głosował? | Odpowiedz