Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-11-2022
Siekane kotleciki drobiowo - warzywne z serem to fajny pomysł na szybki obiad. Doskonale sprawdzą się na imprezach , na spotkaniach ze znajomymi i spotkaniach rodzinnych. Można do nich przygotować ulubiony sos np. czosnkowy.
miska, nóż, patelnia, łyżka, ręcznik papierowy,
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30979
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3666
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5080
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30979
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3666
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5080
Składniki
Podwójną piersi z kurczaka oczyszczamy, myjemy i osuszamy , następnie kroimy w drobniejszą kostkę. Natkę pietruszki , cebulkę zieloną oraz koperek zielony siekamy. Paprykę czerwoną oczyszczamy z gniazd nasiennych , kroimy w drobną kostkę. Cebulę i czosnek po obraniu drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski wbijamy jajka , mąkę oraz przyprawy . Dokładnie mieszamy. Na samym końcu dodajemy starty na tarce (grube oczka) żółty ser. Na patelni rozgrzewamy olej , nakładamy masę i smażymy kotleciki z obu stron na rumiany złoty kolor. Podajemy z ziemniakami z ulubioną surówką albo jako samodzielną smaczną przekąskę, jak również w towarzystwie ulubionego sosu na. czosnkowego.
Kotleciki gotowe do podania.