Do góry

Dania główne Przepis na:

Siekane kotlety z kurczaka

Siekane kotlety z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1057 Ocena: 13273

Dodano:

Odsłon: 2365

Idealne na upalne dni. Największą zaletą tych kotletów jest to, że przygotujesz je szybko i łatwo. Pyszne urozmaicenie klasycznych kotletów.

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • 1 papryka czerwona
  • 10 dag sera żółtego
  • 3 jajka
  • 2 łyżki maki pszennej
  • 2 łyżki maki ziemniaczanej
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Siekane kotlety z kurczaka

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myjemy, osuszamy, bardzo drobno kroimy i przekładamy do miski. Dodajemy bardzo drobno pokrojoną, oczyszczoną z nasion paprykę, starty na tarce o dużych oczkach żółty ser, wbijamy jajko, wsypujemy sól, przyprawę do kurczaka oraz mąki i dokładnie mieszamy.

  2. 2. Nakładamy łyżką na rozgrzany olej i smażymy z każdej strony.

  3. 3. Kotlety gotowe.
    4. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń