Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ten to prosty do zrobienia posiłek z wykorzystaniem filetu z piersi kurczaka. Zrobisz je bardzo szybko i są ciekawą alternatywą dla kotletów w panierce.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5538
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1024
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12031
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5132
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1457
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5538
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1024
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12031
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5132
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1457
Składniki
Pierś kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę. Paprykę, pieczarki i cebulę, kroimy w małą kostkę, koperek siekamy. Łyżkę masła klarowanego rozgrzewamy na patelni i smażymy pieczarki dodając cebulę i paprykę. Odstawiamy do przestudzenia. Do pokrojonych w kostkę piersi kurczaka dodajemy jajka, mąkę, sos sojowy, pieczarki, paprykę, cebulę i majonez. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Rozgrzewamy na patelni masło klarowane, łyżką nakładamy, formujemy płasko masę na kotlety i smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Kotlety siekane podajemy z ulubionymi dodatkami.