Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ten to prosty do zrobienia posiłek z wykorzystaniem filetu z piersi kurczaka. Zrobisz je bardzo szybko i są ciekawą alternatywą dla kotletów w panierce.
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 301
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 3015
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 24
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 146
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 301
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 3015
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 24
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 146
Składniki
Pierś kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę. Paprykę, pieczarki i cebulę, kroimy w małą kostkę, koperek siekamy. Łyżkę masła klarowanego rozgrzewamy na patelni i smażymy pieczarki dodając cebulę i paprykę. Odstawiamy do przestudzenia. Do pokrojonych w kostkę piersi kurczaka dodajemy jajka, mąkę, sos sojowy, pieczarki, paprykę, cebulę i majonez. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Rozgrzewamy na patelni masło klarowane, łyżką nakładamy, formujemy płasko masę na kotlety i smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Kotlety siekane podajemy z ulubionymi dodatkami.