Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami najlepsze pomysły przychodzą pod wpływem chwili...Cała siła smaku tkwi w przyprawach. Boskie połączenie cydru i syropu klonowego daje skrzydełkom niesamowitego smaku.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 83
Dziś do pracy.
Odsłon: 107
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 110
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15386
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 296
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 83
Dziś do pracy.
Odsłon: 107
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 110
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15386
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 296
Składniki
Skrzydełka płuczemy, czyścimy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Przygotowujemy marynatę: Cydr mieszamy z syropem klonowym, dodajemy posiekane: cebulę, czosnek, natkę pietruszki i szczypior razem z dymką. Następnie dodajemy sos słodko-kwaśny, sok z limonki, płatki chili, pastę imbirową, sos sojowy, oliwę, sól i pieprz. Wszystkie składniki mieszamy. Do mikstury wkładamy skrzydełka, odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Skrzydełka wyciągamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy marynatą (do ½ wysokości skrzydełek), oprószamy solą, przy pomocy pędzelka nakładamy warstwę syropu klonowego. Naczynie zakrywamy folią i pieczemy 40 min w temperaturze 180°C. Po tym czasie folię usuwamy i zapiekamy jeszcze 20 min. Z pozostałej marynaty możemy przygotować sos. Całość przelewamy do rondelka, dodajemy mąkę ziemniaczaną (1 łyżka rozpuszczona w niewielkiej ilości zimnej wody), zagotowujemy. Podajemy razem ze skrzydełkami.