Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna propozycja na skrzydełka, które świetnie sprawdzą się podane z ryżem, gdyż sos pozostały z pieczenia można użyć do ryżu. Składniki użyte do marynaty dają efekt barbecue bez użycia grilla! Zachęcam do wypróbowania, naprawdę warto.
Blacha do pieczenia, salaterka, łyżka, praska do czosnku
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 79
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 213
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 97
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 158
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 79
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 213
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 97
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 158
Składniki
Składniki marynaty: sos sojowy, sherry, olej połączyć w naczyniu, w którym będziemy marynować skrzydełka. Czosnek przepuszczamy przez praskę, a miód podgrzewamy przez chwilę, aby dokładnie połączył się z pozostałymi składnikami, dodajemy następnie do marynaty.
Skrzydełka wkładamy do marynaty i pozostawiamy na 2 godziny zakryte folią. Można raz lub 2 razy wymieszać, aby wszystkie skrzydełka się dobrze zamarynowały.
Skrzydełka układamy na blasze do pieczenia i polewamy marynatą. Posypujemy płatkami chili.
Wkładamy do nagrzanego do 190 stopni Celsjusza piekarnika i pieczemy 40 minut na opcji góra -dół. Podajemy z ryżem.