Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna propozycja na skrzydełka, które świetnie sprawdzą się podane z ryżem, gdyż sos pozostały z pieczenia można użyć do ryżu. Składniki użyte do marynaty dają efekt barbecue bez użycia grilla! Zachęcam do wypróbowania, naprawdę warto.
Blacha do pieczenia, salaterka, łyżka, praska do czosnku
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 136
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 66
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 176
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 136
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 66
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 176
Składniki
Składniki marynaty: sos sojowy, sherry, olej połączyć w naczyniu, w którym będziemy marynować skrzydełka. Czosnek przepuszczamy przez praskę, a miód podgrzewamy przez chwilę, aby dokładnie połączył się z pozostałymi składnikami, dodajemy następnie do marynaty.
Skrzydełka wkładamy do marynaty i pozostawiamy na 2 godziny zakryte folią. Można raz lub 2 razy wymieszać, aby wszystkie skrzydełka się dobrze zamarynowały.
Skrzydełka układamy na blasze do pieczenia i polewamy marynatą. Posypujemy płatkami chili.
Wkładamy do nagrzanego do 190 stopni Celsjusza piekarnika i pieczemy 40 minut na opcji góra -dół. Podajemy z ryżem.