Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna propozycja na skrzydełka, które świetnie sprawdzą się podane z ryżem, gdyż sos pozostały z pieczenia można użyć do ryżu. Składniki użyte do marynaty dają efekt barbecue bez użycia grilla! Zachęcam do wypróbowania, naprawdę warto.
Blacha do pieczenia, salaterka, łyżka, praska do czosnku
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 119
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1817
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14458
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19539
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 119
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1817
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14458
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19539
Składniki
Składniki marynaty: sos sojowy, sherry, olej połączyć w naczyniu, w którym będziemy marynować skrzydełka. Czosnek przepuszczamy przez praskę, a miód podgrzewamy przez chwilę, aby dokładnie połączył się z pozostałymi składnikami, dodajemy następnie do marynaty.
Skrzydełka wkładamy do marynaty i pozostawiamy na 2 godziny zakryte folią. Można raz lub 2 razy wymieszać, aby wszystkie skrzydełka się dobrze zamarynowały.
Skrzydełka układamy na blasze do pieczenia i polewamy marynatą. Posypujemy płatkami chili.
Wkładamy do nagrzanego do 190 stopni Celsjusza piekarnika i pieczemy 40 minut na opcji góra -dół. Podajemy z ryżem.