Do góry

Dania główne Przepis na:

Skrzydełka paprykowo-ziołowe

Skrzydełka paprykowo-ziołowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 1216

Dodano:

Odsłon: 205

Mięso jest niezwykle soczyste oraz bardzo aromatyczne.

Składniki

  • 10-15 skrzydełek
  • Przyprawy:
  • po 2 łyżeczki soli i papryki słodkiej w proszku
  • po 1 łyżeczce curry,papryki ostrej,ziół prowansalskich i czosnku granulowanego
  • Dodatkowo:
  • 1 szklanka lekkiego bulionu
  • 3 listki laurowe
  • Ponadto:
  • 2 łyżki oleju
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Skrzydełka umyć i i po osuszeniu dokładnie natrzeć uprzednio wymieszanymi ze sobą przyprawami.
    Mięso odstawić do lodówki minimum na godzinę.
    Po tym czasie naczynie żaroodporne wysmarować olejem i umieścić w nim skrzydełka i listki laurowe.
    Całość zalać bulionem i przykryć folią aluminiową.
    Piec w rozgrzanym piekarniku około 70-90 minut - do miękkości.
    (Czas pieczenia zależy od wielkości skrzydełek i od piekarnika.)
    Pod koniec pieczenia folię aluminiową ostrożnie usunąć, aby skórka skrzydełek zrobiła się rumiana.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń