Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso jest niezwykle soczyste oraz bardzo aromatyczne.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Skrzydełka umyć i i po osuszeniu dokładnie natrzeć uprzednio wymieszanymi ze sobą przyprawami. Mięso odstawić do lodówki minimum na godzinę. Po tym czasie naczynie żaroodporne wysmarować olejem i umieścić w nim skrzydełka i listki laurowe. Całość zalać bulionem i przykryć folią aluminiową. Piec w rozgrzanym piekarniku około 70-90 minut - do miękkości. (Czas pieczenia zależy od wielkości skrzydełek i od piekarnika.) Pod koniec pieczenia folię aluminiową ostrożnie usunąć, aby skórka skrzydełek zrobiła się rumiana.