Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso jest niezwykle soczyste oraz bardzo aromatyczne.
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8568
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 859
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 912
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 118
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8568
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 859
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 912
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 118
Składniki
Skrzydełka umyć i i po osuszeniu dokładnie natrzeć uprzednio wymieszanymi ze sobą przyprawami. Mięso odstawić do lodówki minimum na godzinę. Po tym czasie naczynie żaroodporne wysmarować olejem i umieścić w nim skrzydełka i listki laurowe. Całość zalać bulionem i przykryć folią aluminiową. Piec w rozgrzanym piekarniku około 70-90 minut - do miękkości. (Czas pieczenia zależy od wielkości skrzydełek i od piekarnika.) Pod koniec pieczenia folię aluminiową ostrożnie usunąć, aby skórka skrzydełek zrobiła się rumiana.