Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe kęsy soczystego mięsa w smakowitej marynacie, świetne na obiad czy grilla
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17651
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6701
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17651
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6701
Składniki
Imbir, czosnek obrać zetrzeć na drobnych oczkach tarki i połączyć z resztą składników marynaty, wymieszać.
Skrzydełka opłukać w zimnej wodzie usunąć ewentualne nieczystości, złożyć w "kieszeń". Zalać marynatą,wymieszać i odstawić na minimum 1 godzinę do lodówki. Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym i obsypać je tymiankiem. Piec 1 godzinę w 180 - 200 st. Po około 45 minutach pieczenia wyciągnąć i polać wytworzonym sosem własnym. Czas pieczenia jest uzależniony od piekarnika. Powinny byś przyrumienione i miękkie. Ps. Dopiekałam jeszcze 15 minut.. Sosem polewałam 3 razy, wówczas ładnie się upieką a nie będą spieczone.