Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 53
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 239
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 255
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 53
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 239
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 255
Składniki
Rozgrzałem piekarnik do 210 stopni C. Blachę wyłożyłem folią aluminiową, posmarowałem olejem. Czosnek roztarłem z solą, dodałem sos sojowy, sos orientalny, miód, olej sezamowy i chilli. W mieszaninie obtaczamy skrzydełka, ułożyłem na blasze. Zapiekałem 35 minut, odwracając raz w połowie pieczenia.
Upieczone skrzydełka obtoczyłem w sezamie i posiekanej dymce. Podałem od razu.