Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-ostre skrzydełka pieczone w marynacie z dodatkiem popularnego napoju. Jeśli lubisz lekko lub umiarkowanie pikantne potrawy trzymaj się przepisu. Natomiast jeśli wolisz ostrzejsze nuty, do marynaty dodaj płatki chili lub pieprz cayenne. Skrzydełka w coli idealnie sprawdzą się w momencie, gdy nie masz zbyt wiele czasu na przygotowanie obiadu.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6096
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9089
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8560
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5895
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6096
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9089
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8560
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5895
Składniki
Skrzydełka umyj, osusz i oczyść. Przełóż do miski, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Mięso dokładnie obtocz w soli, pieprzu i papryce.
Do garnka wlej colę, dodaj ketchup i całość zagotuj. Następnie zdejmij z ognia, dodaj miód i dokładnie wymieszaj.
Skrzydełka przełóż do naczynia żaroodpornego i zalej marynatą.
Całość piecz w 180 stopniach przez 40-50 minut.