Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-ostre skrzydełka pieczone w marynacie z dodatkiem popularnego napoju. Jeśli lubisz lekko lub umiarkowanie pikantne potrawy trzymaj się przepisu. Natomiast jeśli wolisz ostrzejsze nuty, do marynaty dodaj płatki chili lub pieprz cayenne. Skrzydełka w coli idealnie sprawdzą się w momencie, gdy nie masz zbyt wiele czasu na przygotowanie obiadu.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 245
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 245
Składniki
Skrzydełka umyj, osusz i oczyść. Przełóż do miski, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Mięso dokładnie obtocz w soli, pieprzu i papryce.
Do garnka wlej colę, dodaj ketchup i całość zagotuj. Następnie zdejmij z ognia, dodaj miód i dokładnie wymieszaj.
Skrzydełka przełóż do naczynia żaroodpornego i zalej marynatą.
Całość piecz w 180 stopniach przez 40-50 minut.