Do góry

Dania główne Przepis na:

Skrzydełka z kalafiora

Przepis dnia 2020-08-27
Skrzydełka z kalafiora

Autor:

Przepisów i artykułów: 2298 Ocena: 50666

Dodano:

Odsłon: 1056

Jesteśmy częstymi gośćmi sklepu Aldi, przeglądając ulotkę wpadł nam w oczy przepis idealny. Kalafior w tej wersji wymiata.

Składniki

  • 1 średni kalafior
  • 130 g mąki
  • 250 ml mleka
  • 125 ml wody
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 3 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka tom kha
  • 1 łyżka miodu
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Skrzydełka z kalafiora

Przygotowanie

  1. Mąkę mieszamy z mlekiem, wodą, miodem, ketchupem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, słodką papryką solą i tom kha.
    Kalafior dzielimy na różyczki (nieco większe), obtaczamy w przygotowanym cieście.
    Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Pieczemy 25 minut w 200°C.
    Ponownie obtaczamy w masie, przekładamy na blachę i z powrotem do piekarnika na 5 min. Można włączyć termoobieg.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń