Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesteśmy częstymi gośćmi sklepu Aldi, przeglądając ulotkę wpadł nam w oczy przepis idealny. Kalafior w tej wersji wymiata.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1321
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25052
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1321
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25052
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 158
Składniki
Mąkę mieszamy z mlekiem, wodą, miodem, ketchupem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, słodką papryką solą i tom kha. Kalafior dzielimy na różyczki (nieco większe), obtaczamy w przygotowanym cieście. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 25 minut w 200°C. Ponownie obtaczamy w masie, przekładamy na blachę i z powrotem do piekarnika na 5 min. Można włączyć termoobieg.