Do góry

Dania główne Przepis na:

Skrzydełka z rosołu zapiekane.

Skrzydełka z rosołu zapiekane.

Autor:

Przepisów i artykułów: 171 Ocena: 718

Dodano:

Odsłon: 142

Ponieważ syn nie jada rosołu, więc zrobiłam na szybko drugie danie.

Składniki

  • 1 kg skrzydełek kurzych,
  • 1 łyżka przyprawy do mięsa,
  • 4 łyżki oleju,
  • 0,5 szklanki wody.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na patelnię wlać olej i dodać skrzydełka z rosołu, obsypać je przyprawą.

  2. Podsmażyć je na rumiano.

  3. Następnie dodać pół szklanki wody i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu

  4. Do powstania sosu.

  5. Obiadek podałam z całymi ziemniakami oraz cukinią z zalewy z tamtego roku oraz szklanka zimnego mleka.

  6. Na pierwsze ja z mężem jedliśmy rosół.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń