Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skrzydła indycze w pomarańczach to pyszna i aromatyczna propozycja, idealna na rodzinny obiad jak i wyjatkowe przyjęcie. Skrzydła indycze świetnie smakują podane z ryżem i ulubioną surówką.
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 213
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 205
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 751
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 213
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 205
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 751
Składniki
Do miseczki wlewamy rozpuszczone i lekko wystudzone masło, dodajemy sok z pomarańczy, skórkę z pomarańczy oraz miód, całość doprawiamy solą i wszystko dokładnie mieszamy.
W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym układamy skrzydła z indyka i polewamy je przygotowaną marynatą. Skrzydła wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st C . i pieczemy około 60 minut. W trakcie pieczenia kilkukrotnie przewracamy je na drugą stronę. Tak przygotowane skrzydła dekorujemy plastrami pomarańczy, podajemy z ryżem i ulubioną surówką.