Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skrzydła indycze w pomarańczach to pyszna i aromatyczna propozycja, idealna na rodzinny obiad jak i wyjatkowe przyjęcie. Skrzydła indycze świetnie smakują podane z ryżem i ulubioną surówką.
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 419
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 146
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22777
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 147
Polecam.
Odsłon: 5318
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 419
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 146
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22777
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 147
Polecam.
Odsłon: 5318
Składniki
Do miseczki wlewamy rozpuszczone i lekko wystudzone masło, dodajemy sok z pomarańczy, skórkę z pomarańczy oraz miód, całość doprawiamy solą i wszystko dokładnie mieszamy.
W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym układamy skrzydła z indyka i polewamy je przygotowaną marynatą. Skrzydła wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st C . i pieczemy około 60 minut. W trakcie pieczenia kilkukrotnie przewracamy je na drugą stronę. Tak przygotowane skrzydła dekorujemy plastrami pomarańczy, podajemy z ryżem i ulubioną surówką.