Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skrzydła indycze w pomarańczach to pyszna i aromatyczna propozycja, idealna na rodzinny obiad jak i wyjatkowe przyjęcie. Skrzydła indycze świetnie smakują podane z ryżem i ulubioną surówką.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 434
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 82
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2676
Polecam.
Odsłon: 482
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 714
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 434
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 82
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2676
Polecam.
Odsłon: 482
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 714
Składniki
Do miseczki wlewamy rozpuszczone i lekko wystudzone masło, dodajemy sok z pomarańczy, skórkę z pomarańczy oraz miód, całość doprawiamy solą i wszystko dokładnie mieszamy.
W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym układamy skrzydła z indyka i polewamy je przygotowaną marynatą. Skrzydła wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st C . i pieczemy około 60 minut. W trakcie pieczenia kilkukrotnie przewracamy je na drugą stronę. Tak przygotowane skrzydła dekorujemy plastrami pomarańczy, podajemy z ryżem i ulubioną surówką.