Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skrzydła indycze w pomarańczach to pyszna i aromatyczna propozycja, idealna na rodzinny obiad jak i wyjatkowe przyjęcie. Skrzydła indycze świetnie smakują podane z ryżem i ulubioną surówką.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19231
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13027
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1666
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232099
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19231
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13027
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1666
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232099
Składniki
Do miseczki wlewamy rozpuszczone i lekko wystudzone masło, dodajemy sok z pomarańczy, skórkę z pomarańczy oraz miód, całość doprawiamy solą i wszystko dokładnie mieszamy.
W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym układamy skrzydła z indyka i polewamy je przygotowaną marynatą. Skrzydła wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st C . i pieczemy około 60 minut. W trakcie pieczenia kilkukrotnie przewracamy je na drugą stronę. Tak przygotowane skrzydła dekorujemy plastrami pomarańczy, podajemy z ryżem i ulubioną surówką.