Do góry

Dania główne Przepis na:

Śledź w sałatce warzywnej

Śledź w sałatce warzywnej

Autor:

Przepisów i artykułów: 377 Ocena: 16311

Dodano:

Odsłon: 10425

Proste,szybkie i zdrowe:)

Składniki

  • Filety śledziowe (matiasy), 4-5
  • ogórki kiszone, 2-3
  • jablka, 2
  • biała część pora poszatkowana, 3 łyżki
  • czerwona cebula, 1-2
  • kwaśna śmietana 12%, 1/2 szklanki
  • jogurt naturalny, 3/4 szklanki
  • biały pieprz,cukier, do smaku
  • śweży koperek
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Śledź w sałatce warzywnej

Przygotowanie

  1. Na spód półmiska układamy pokrojoną w piórka cebulę,na niej pokrojone w kawałki śledzie,które przykrywamy cienkimi plasterkami ogórka.

  2. Śmietanę łączymy z jogurtem,dodajemy obrane i pokrojone w kosteczkę jabłka oraz poszatkowany por.Doprawiamy pieprzem,cukrem i mieszamy.Posypujemy na wierzchu koperkiem.

  3. Zalewamy śledzie,owijamy półmisek folią i na noc wstawiamy do lodówki.Można zajadać jako samodzielną przekąskę ale smakują również z ziemniaczkami posypanymi koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

LeiaOrgana 01 września 2012 Ślinka mi cieknie :) Kocham śledzie, do niedawna nie cierpiałam matiasów, ale teraz doceniłam ten smak ;) Na pewno spróbuję :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 14 czerwca 2012 Bardzo prosta, a dobra sałatka, lubię śledzie pod każdą postacią. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń