Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 124
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2675
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 271
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2625
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 124
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2675
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 271
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2625
Składniki
Na spód półmiska układamy pokrojoną w piórka cebulę,na niej pokrojone w kawałki śledzie,które przykrywamy cienkimi plasterkami ogórka.
Śmietanę łączymy z jogurtem,dodajemy obrane i pokrojone w kosteczkę jabłka oraz poszatkowany por.Doprawiamy pieprzem,cukrem i mieszamy.Posypujemy na wierzchu koperkiem.
Zalewamy śledzie,owijamy półmisek folią i na noc wstawiamy do lodówki.Można zajadać jako samodzielną przekąskę ale smakują również z ziemniaczkami posypanymi koperkiem.