Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
śledziemoczone noc w aromatycznej zalewie z rodzynkami, cebulą i sosem czosnkowym
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2341
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421531
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2099
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2341
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421531
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2099
Składniki
Wszystkie składniki na zalewę umieszczamy w garnku i doprowadzamy do wrzenia. Schładzamy zalewę. Śledzie moczymy w zimnej zalewie przez całą noc. Następnego dnia odcedzamy śledzie, wykładamy na durszlak do odcieknięcia. Cebulę obieramy i kroimy w połksiężyce. Posypujemy cukrem, jak puści sok, odciskamy przez ścierkę. Pokrojone na kawałki śledzie układamy w naczyniu. Następnie na wierzch wykładamy odciśniętą cebulę i wszystko zalewamy sosem.