Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
śledziemoczone noc w aromatycznej zalewie z rodzynkami, cebulą i sosem czosnkowym
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2698
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3075
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2698
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3075
Składniki
Wszystkie składniki na zalewę umieszczamy w garnku i doprowadzamy do wrzenia. Schładzamy zalewę. Śledzie moczymy w zimnej zalewie przez całą noc. Następnego dnia odcedzamy śledzie, wykładamy na durszlak do odcieknięcia. Cebulę obieramy i kroimy w połksiężyce. Posypujemy cukrem, jak puści sok, odciskamy przez ścierkę. Pokrojone na kawałki śledzie układamy w naczyniu. Następnie na wierzch wykładamy odciśniętą cebulę i wszystko zalewamy sosem.