Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały sos, który spowoduje że twoje podniebienie oszaleje na jego punkcie. Wspaniały do ziemniaków i pieczywa.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2207
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2134
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 492
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 912
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1043
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2207
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2134
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 492
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 912
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1043
Składniki
Przygotowujemy marynatę do mięsa. Do naczynia wkładamy cukier trzcinowy, sos sojowy, oliwę, 2-3 łyżek wody, sól i pieprz. Wkładamy pokrojone mięso , mieszamy i odstawiamy na ok. 30 min. do lodówki.
W czasie kiedy mięso się marynuje namaczamy suszone grzyby oraz grzyby świeże. Wodę z namaczania 3-krotnie odlewamy. Po namoczeniu grzyby kroimy na paski bądź jak są małe można zostawić w całości.
Kroimy warzywa cebulę w piórka, czosnek w talarki, imbir w kosteczkę oraz marchew w talarki. Kiedy wszystko już przygotowane wyjmujemy mięso i obsmażamy w sosie z marynaty. Obsmażone mięso przekładamy do garnka a następnie podsmażamy grzyby dodając soli i pieprzu do smaku. Przesmażone grzyby dodajemy do mięsa. To samo robimy z warzywami po przesmażeniu dodajemy do innych składników.
Kiedy wszystkie składniki znajdują się w garnku zalewamy wodą i gotujemy od zagotowania ok. 45 min na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gwiazdki anyżu. Całość w trakcie doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec w zależności jak kto lubi można zagęścić mąką lub pozostawić w formie lekko płynnej.