Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to danie na obiad lub na kolację.Bardzo ważne,że zawiera dużo witamin i jest lekkie oraz mało kaloryczne.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1848
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4745
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1848
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4745
Składniki
Obieramy pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na maśle razem z drobno pokrojoną cebulką. Smażymy do momentu aż cała woda nam odparuje z patelni i odstawiamy do wystygnięcia.Następnie pomidory kroimy w drobną kostkę ( 3-4 milimetry) oraz fasolkę na długość około 4 cm.Cukinię gotujemy prawie do miękkości oraz groszek i fasolkę jeśli są świeże. Żółty ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.Kiedy mamy już przygotowane wszystkie jarzyny to je przyprawiamy i dokładnie mieszamy.Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie i odcedzamy.Przelewamy zimną wodą i odstawiamy do obcieknięcia.Śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy szczyptę soli.Blaszkę smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą.Teraz wykładamy wszystkie produkty do formy.Na sam dół układamy jedną warstwę makaronu a potem na górę rozkładamy równomiernie wszystkie jarzyny.Całość posypujemy połową sera żółtego.Następnie nakładamy następną warstwę makaronu a na górę resztę sera żółtego i polewamy całość równomiernie przygotowaną śmietaną.
Piekarnik nagrzewamy do 170-180 stopni i wkładamy przygotowaną zapiekankę.Pieczemy około 30-35 min. aż nam się ładnie zarumieni.Na koniec kroimy i się zajadamy. SMACZNEGO......