Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to danie na obiad lub na kolację.Bardzo ważne,że zawiera dużo witamin i jest lekkie oraz mało kaloryczne.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11765
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11765
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Obieramy pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na maśle razem z drobno pokrojoną cebulką. Smażymy do momentu aż cała woda nam odparuje z patelni i odstawiamy do wystygnięcia.Następnie pomidory kroimy w drobną kostkę ( 3-4 milimetry) oraz fasolkę na długość około 4 cm.Cukinię gotujemy prawie do miękkości oraz groszek i fasolkę jeśli są świeże. Żółty ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.Kiedy mamy już przygotowane wszystkie jarzyny to je przyprawiamy i dokładnie mieszamy.Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie i odcedzamy.Przelewamy zimną wodą i odstawiamy do obcieknięcia.Śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy szczyptę soli.Blaszkę smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą.Teraz wykładamy wszystkie produkty do formy.Na sam dół układamy jedną warstwę makaronu a potem na górę rozkładamy równomiernie wszystkie jarzyny.Całość posypujemy połową sera żółtego.Następnie nakładamy następną warstwę makaronu a na górę resztę sera żółtego i polewamy całość równomiernie przygotowaną śmietaną.
Piekarnik nagrzewamy do 170-180 stopni i wkładamy przygotowaną zapiekankę.Pieczemy około 30-35 min. aż nam się ładnie zarumieni.Na koniec kroimy i się zajadamy. SMACZNEGO......