Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe, delikatne mięso z udek w pysznym sosie z makaronem.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113079
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 469
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 804
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 601
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113079
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 469
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 804
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 601
Składniki
1. Grzyby zalewamy gorącą wodę na co najmniej 30 minut. 2. Udka obieramy ze skórki, wyjmujemy kości i kroimy na małe kawałki. 3. Doprawiamy solą i wlewamy sos sojowy.
4. Na patelnie wlewamy olej, ocet oraz miód, mieszając podgrzewamy i dodajemy mięso.
5. Mięso nam się pruży a my w tym czasie obieramy marchew, kroimy w słupki. 6. Paprykę również kroimy w podłużne paski i tak samo grzyby. 7. Wszystko łączymy z mięsem i doprawiamy pieprzem, solą oraz czosnkiem, podlewamy wodą.
8.10 minut przed końcem prużenia wkładamy gniazda makaronowe.
9. Na koniec zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody.
10. Danie gotowe. 11. Smacznego