Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe, delikatne mięso z udek w pysznym sosie z makaronem.
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 28
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 154
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 28
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 154
Składniki
1. Grzyby zalewamy gorącą wodę na co najmniej 30 minut. 2. Udka obieramy ze skórki, wyjmujemy kości i kroimy na małe kawałki. 3. Doprawiamy solą i wlewamy sos sojowy.
4. Na patelnie wlewamy olej, ocet oraz miód, mieszając podgrzewamy i dodajemy mięso.
5. Mięso nam się pruży a my w tym czasie obieramy marchew, kroimy w słupki. 6. Paprykę również kroimy w podłużne paski i tak samo grzyby. 7. Wszystko łączymy z mięsem i doprawiamy pieprzem, solą oraz czosnkiem, podlewamy wodą.
8.10 minut przed końcem prużenia wkładamy gniazda makaronowe.
9. Na koniec zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody.
10. Danie gotowe. 11. Smacznego