Do góry

Dania główne Przepis na:

Smak Bangkoku

Smak Bangkoku

Autor:

Przepisów i artykułów: 654 Ocena: 6257

Dodano:

Odsłon: 925

Danie jednogarnkowe, delikatne mięso z udek w pysznym sosie z makaronem.

Składniki

  • 4 udka z kurczaka
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • Sól
  • Pieprz
  • Czosnek
  • 1 łyżka miodu
  • Kilka grzybów MUN
  • 2 marchewki
  • 2 papryki ( żółta, czerwona)
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • Makaron gniazdka
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Smak Bangkoku

Przygotowanie

  1. 1. Grzyby zalewamy gorącą wodę na co najmniej 30 minut.
    2. Udka obieramy ze skórki, wyjmujemy kości i kroimy na małe kawałki.
    3. Doprawiamy solą i wlewamy sos sojowy.

  2. 4. Na patelnie wlewamy olej, ocet oraz miód, mieszając podgrzewamy i dodajemy mięso.

  3. 5. Mięso nam się pruży a my w tym czasie obieramy marchew, kroimy w słupki.
    6. Paprykę również kroimy w podłużne paski i tak samo grzyby.
    7. Wszystko łączymy z mięsem i doprawiamy pieprzem, solą oraz czosnkiem, podlewamy wodą.

  4. 8.10 minut przed końcem prużenia wkładamy gniazda makaronowe.

  5. 9. Na koniec zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody.

  6. 10. Danie gotowe.
    11. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 27 stycznia Miodzio, lubię jak mi orientalnie pachnie w kuchni :) Biorę ... już wiesz co ;) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń