Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony filet i udka z kaczki podane z ziemniakami i smażonymi buraczkami z cebulą.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8082
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2748
Polecam.
Odsłon: 1311
Polecam.
Odsłon: 396
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8082
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2748
Polecam.
Odsłon: 1311
Polecam.
Odsłon: 396
Składniki
Filet i udka nacieramy solą z pieprzem ziołowym i wegetą, lekko nacinamy skórki. Natarte części kaczki przykrywamy i wstawiamy na godzinę do lodówki.
W między czasie gotujemy buraczki w skórce, ugotowane studzimy, obieramy ze skórki i trzemy na dużych oczkach. Starte buraczki smażymy z drobno pokrojoną cebulą, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Na gorącej patelni smażymy części z kaczki z każdej strony na rumiany kolor, do miękkości mięsa.
Podczas gdy kawałki kaczki smażą się, gotujemy ziemniaki.
Usmażone kawałki kaczki podajemy z ziemniakami i buraczkami. Smacznego!!!