Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażone karasie bez ości

Smażone karasie bez ości

Autor:

Przepisów i artykułów: 738 Ocena: 15287

Dodano:

Odsłon: 522

Jedzenie przepysznych słodkowodnych ryb to zawsze zabawa z drobnymi ościami, w łatwy sposób można się ich pozbyć.

Składniki

  • karaś 1 szt na osobę 35 dag cała, lub 20- 25 dag tuszka
  • przyprawa: pieprz cytrynowy: pieprz, sól, skórka z cytryny, suszony czosnek
  • mąka pszenna do panierowania
  • Olej rzepakowy do smażenia
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Smażone karasie bez ości

Przygotowanie

  1. Ryby sprawiłam i oskrobałam z łusek. Rybę trzeba ponacinać jak najcieniej do kręgosłupa. Wysmarowałam je pieprzem cytrynowym. Obtoczyłam w mące i smażyłam na średnio dużym ogniu do zrumienienia. Wysoka temperatura dochodząca do małych ości rozpuści je. Można jeść bez obaw, z kręgosłupem i ośćmi brzusznymi już każdy sobie poradzi.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie wczoraj, o 20:40 Jak one pysznie wyglądają!Narobiłaś mi niesamowitej ochoty na takie rybki! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agiza wczoraj, o 13:52 Cudowne rybki. Chrupiące z patelni najlepsze. W dzieciństwie często jadaliśmy ryby świeżo złowione w rzece. Miałam wuja ,który wypływał łódką na ryby a potem wiadro płotek, karasi,okoni i co tam jeszcze wpadło przywoził do nas. Było trochę skrobania ale za to jaka wyżerka.... Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 2 dni temu Wyglądają fantastycznie. Z chęcią bym zjadła. :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dariusz-D 3 dni temu OMG
A gdzie Pani kupiła takie piękne ryby?
I jak wspaniale przyrzadzone!
Gratuluje:=_
Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 3 dni temu Ryba, rybka, rybeczka ;)
No nie żebym był jakimś fetyszystą, ale jak widzę takie przepisy, to lecę na sawannę coś upolować ;p
Miodzio, choć ogona nie zjem hehehe.
Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń