Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony dorsz to super pomysł na piątkowy obiad i nie tylko. Mięsko delikatne o chrupiącej skórce bardzo dobrze będzie smakować skropione sokiem z cytryny.
miska, talerze, patelnia, ręcznik papierowy, widelec,
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4600
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 868
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8310
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13143
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 468
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4600
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 868
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8310
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13143
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 468
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Filety z dorsza umyć, następnie dokładnie osuszyć, skropić sokiem z cytryny oprószyć solą i pieprzem i zostawić na około 30 minut. Następnie na jeden talerz wsypać bułkę tartą, a na drugi talerz wbić jajka. Jajka rozbełtać widelcem z dodatkiem mleka i przyprawy do ryb. Filety panierować w rozbełtanym jajku , następnie w bułce tartej. Panierowane filety smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniczku . Podawać gorące w towarzystwie ziemniaczków i buraków, udekorowane plasterkami cytryny.