Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony dorsz to super pomysł na piątkowy obiad i nie tylko. Mięsko delikatne o chrupiącej skórce bardzo dobrze będzie smakować skropione sokiem z cytryny.
miska, talerze, patelnia, ręcznik papierowy, widelec,
Składniki
Filety z dorsza umyć, następnie dokładnie osuszyć, skropić sokiem z cytryny oprószyć solą i pieprzem i zostawić na około 30 minut. Następnie na jeden talerz wsypać bułkę tartą, a na drugi talerz wbić jajka. Jajka rozbełtać widelcem z dodatkiem mleka i przyprawy do ryb. Filety panierować w rozbełtanym jajku , następnie w bułce tartej. Panierowane filety smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniczku . Podawać gorące w towarzystwie ziemniaczków i buraków, udekorowane plasterkami cytryny.