Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone z cebulą ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką z papryk, kapusty, ogórka i marchwi.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1301
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1438
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1301
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1438
Składniki
Wymyte i wyczyszczone ćwiartki z kurczaka wkładamy do miseczki w której zamarynujemy. Cebulę obraną, kroimy w piórka, wkładamy do miski z ćwiartkami. Posypujemy solą, pieprzem i mieszamy wszystko. Dobrze natarte ćwiartki przyprawami zakrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę. W między czasie gotujemy ziemniaki. Na patelni smażymy ćwiartki z kurczaka i cebulą.
Usmażone ćwiartki kurczaka podajemy z ugotowanymi ziemniakami polanymi tłuszczem z cebulą i sałatką z warzyw. Smacznego !!!