Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone z cebulą ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i mizerią z ogórków.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23936
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 180
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 382
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 544
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23936
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 180
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 382
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 544
Składniki
Wymyte i wyczyszczone ćwiartki z kurczaka wkładamy do miseczki w której zamarynujemy. Cebulę obraną, kroimy w piórka, wkładamy do miski z ćwiartkami. Posypujemy solą, pieprzem i mieszamy wszystko. Dobrze natarte ćwiartki przyprawami zakrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Na patelni smażymy ćwiartki z kurczaka i cebulą.
Usmażone ćwiartki kurczaka podajemy z ugotowanymi ziemniakami polanymi tłuszczem z cebulą i mizerią z ogórków. Smacznego !!!