Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inne wydanie klusek śląskich . Kluski są z farszem z pieczarek , całość jest ugotowana i usmażona w oleju.
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 135
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 161
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 194
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 183
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 130
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 135
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 161
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 194
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 183
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 130
Składniki
1. Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Wyrównaj, podziel na 4 części, jedną odłóż na pozostałe. Do wolnej części wsyp mąki – tyle by wyrównała się z częścią ziemniaków. Dodaj jako i wyrób ciasto. 2. Pieczarki zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wsyp je na patelnię z rozgrzanym olejem ( 3 łyżki) posól, i smaż aż wyparuje woda spod pieczarek. 3. Z ciasta odrywaj porcję , Formuj placki, na środek nałóż pieczarki , Całość złóż jak pierożka a następnie uformuj kulkę. 4. Kluski wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj przez 7 minuty od momentu wypłynięcia. Następnie kluski przesmaż na oleju.