Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inne wydanie klusek śląskich . Kluski są z farszem z pieczarek , całość jest ugotowana i usmażona w oleju.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 167
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 977
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8759
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3092
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 167
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 977
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8759
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3092
Składniki
1. Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Wyrównaj, podziel na 4 części, jedną odłóż na pozostałe. Do wolnej części wsyp mąki – tyle by wyrównała się z częścią ziemniaków. Dodaj jako i wyrób ciasto. 2. Pieczarki zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wsyp je na patelnię z rozgrzanym olejem ( 3 łyżki) posól, i smaż aż wyparuje woda spod pieczarek. 3. Z ciasta odrywaj porcję , Formuj placki, na środek nałóż pieczarki , Całość złóż jak pierożka a następnie uformuj kulkę. 4. Kluski wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj przez 7 minuty od momentu wypłynięcia. Następnie kluski przesmaż na oleju.