Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące kawałki kurczaka w lepkim, słodko-pikantnym sosie.... Można zjeść z ryżem lub nadziać nim bułki bao. Polecam :)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1560
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231968
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5059
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1560
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231968
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5059
Składniki
Piersi z kurczaka pokroić w sporą kostkę, wymieszać z imbirem, posypać solą i pieprzem. Kawałki mięsa obtoczyć w mące kukurydzianej.
Na patelni rozgrzać olej. Kurczaka smażyć na średnim ogniu, aż będzie rumiany i chrupiący. Usmażone mięso przełożyć na talerz.
W misce wymieszać wszystkie składniki sosu, przelać na patelnię i gotować na dużym ogniu przez 3-4 minuty do lekkiego zredukowania. Do sosu przełożyć odłożone wcześniej mięso, zmniejszyć ogień i gotować kolejne 2-3 minuty.
Gotowego kurczaka posypać sezamem lub orzeszkami ziemnymi i posiekanym szczypiorkiem.