Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące kawałki kurczaka w lepkim, słodko-pikantnym sosie.... Można zjeść z ryżem lub nadziać nim bułki bao. Polecam :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11174
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1197
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11729
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1328
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11174
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1197
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11729
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1328
Składniki
Piersi z kurczaka pokroić w sporą kostkę, wymieszać z imbirem, posypać solą i pieprzem. Kawałki mięsa obtoczyć w mące kukurydzianej.
Na patelni rozgrzać olej. Kurczaka smażyć na średnim ogniu, aż będzie rumiany i chrupiący. Usmażone mięso przełożyć na talerz.
W misce wymieszać wszystkie składniki sosu, przelać na patelnię i gotować na dużym ogniu przez 3-4 minuty do lekkiego zredukowania. Do sosu przełożyć odłożone wcześniej mięso, zmniejszyć ogień i gotować kolejne 2-3 minuty.
Gotowego kurczaka posypać sezamem lub orzeszkami ziemnymi i posiekanym szczypiorkiem.