Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czego chcieć więcej, sprawdzone składniki plus orzechy nerkowca w dużej ilości – ta tajska potrawa zachwyca :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1212
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 235
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2249
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4315
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1212
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 235
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2249
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4315
Składniki
Kurczaka obtoczyć w mące, odstawić na bok.
Na patelni, na średnim ogniu rozgrzewamy oliwę (3 łyżki), chili – całe – przekuwamy w kilku miejscach, np nożem i wrzucamy na patelnię. Smażymy na małym/średnim ogniu około 5 minut. Zdejmujemy z patelni.
Na tej samej smażymy kurczaka, aż nie będzie surowy, zdejmujemy kurczaka z patelni.
W misce mieszamy cukier, sos rybny i sos sojowy.
Na patelni rozgrzewamy kolejne trzy łyżki oliwy, smażymy czosnek przez 30 sekund. Dodajemy cebulę i ponownie chili – smażymy 1 minutę. Następnie dodajemy na patelnię wymieszany sos rybny, cukier, i sos sojowy – smażymy całość kolejną minutę.
Dodajemy do patelni kurczaka i orzech nerkowca, smażymy całość przez 2-3 minuty. Dodajemy dymkę, zdejmujemy z ognia i podajemy.