Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czego chcieć więcej, sprawdzone składniki plus orzechy nerkowca w dużej ilości – ta tajska potrawa zachwyca :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1636
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2621
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1636
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2621
Składniki
Kurczaka obtoczyć w mące, odstawić na bok.
Na patelni, na średnim ogniu rozgrzewamy oliwę (3 łyżki), chili – całe – przekuwamy w kilku miejscach, np nożem i wrzucamy na patelnię. Smażymy na małym/średnim ogniu około 5 minut. Zdejmujemy z patelni.
Na tej samej smażymy kurczaka, aż nie będzie surowy, zdejmujemy kurczaka z patelni.
W misce mieszamy cukier, sos rybny i sos sojowy.
Na patelni rozgrzewamy kolejne trzy łyżki oliwy, smażymy czosnek przez 30 sekund. Dodajemy cebulę i ponownie chili – smażymy 1 minutę. Następnie dodajemy na patelnię wymieszany sos rybny, cukier, i sos sojowy – smażymy całość kolejną minutę.
Dodajemy do patelni kurczaka i orzech nerkowca, smażymy całość przez 2-3 minuty. Dodajemy dymkę, zdejmujemy z ognia i podajemy.