Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sandacz jak sandacz:) Ale do tego chrupiąca cebulką na chlebek... hmmmmmmmmmmm:)
To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe z serem. Można je...
Odsłon: 170
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 383
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 487
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 235
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1768
To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe z serem. Można je...
Odsłon: 170
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 383
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 487
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 235
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1768
Składniki
Sandacza przygotowujemy do smażenia: oczyszczamy, myjemy, suszymy. Wkładamy do miski, doprawiamy i obkładamy pokrojoną w talarki cebulą. Najlepiej odstawić na godzinkę, żeby przeszło wszystko.
Sandacza oczyszczamy z cebuli. Obtaczamy lekko w mące i smażymy na rumiany kolor z obu stron. Normalka:) Teraz czas na cebulkę.
Cebulkę, która została w misce, posypujemy dość sporą ilością mąki, tak aby była dokładnie obtoczona mąką. Gdy sandacz już będzie usmażony, wyciągamy go i na rozgrzanym tłuszczu smażymy cebulę:) Mąka sprawi, że będzie chrupiąca.