Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć nie przepadam za schabowym, w tym wydaniu jest naprawdę pyszny! Polecam ;)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8573
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3029
Polecam.
Odsłon: 1812
Polecam.
Odsłon: 518
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8573
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3029
Polecam.
Odsłon: 1812
Polecam.
Odsłon: 518
Składniki
Kotlety rozklepać, przyprawić solą i pieprzem. Układać po kolei w misce, na każdego kłaść pokrojoną w piórka cebulę i zalewając mlekiem. Odstawić na noc do lodówki.
Następnie kotlety wyciągnac, obtoczyć w mące (u mnie dodatkowo z dodatkiem słodkiej papryki i czosnku), roztrzepanym jaju i na końcu w bułce tartej.
Smażyć na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Podawać np. z ziemniakami i surówką z białej kapusty. Smacznego!