Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć nie przepadam za schabowym, w tym wydaniu jest naprawdę pyszny! Polecam ;)
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5690
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 76
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 107
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 604
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5690
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 76
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 107
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 604
Składniki
Kotlety rozklepać, przyprawić solą i pieprzem. Układać po kolei w misce, na każdego kłaść pokrojoną w piórka cebulę i zalewając mlekiem. Odstawić na noc do lodówki.
Następnie kotlety wyciągnac, obtoczyć w mące (u mnie dodatkowo z dodatkiem słodkiej papryki i czosnku), roztrzepanym jaju i na końcu w bułce tartej.
Smażyć na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Podawać np. z ziemniakami i surówką z białej kapusty. Smacznego!