Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gryczany makaron soba z kurczakiem w azjatyckim stylu. Z kapustą pak choi, porem i chrupiącymi grzybami mun. Całości dopełnia aromatyczny ciemny sos sojowy.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Przygotowujemy warzywa. Czosnek przeciskamy, cebulę kroimy w piórka, pora w plasterki. Marchew ścieramy obieraczką, pak choi kroimy na pół, a potem na paski. Paprykę kroimy na mniejsze kawałki, a papryczkę ostrą w drobną kosteczkę. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem, po 10 minutach wyciągamy i kroimy w paseczki. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Solimy, pieprzymy, mieszamy z mąką ziemniaczaną i strzepujemy jej nadmiar. Smażymy na oleju, aż lekko się zarumieni. Dodajemy warzywa, grzyby i przyprawę. Smażymy kilka minut, często mieszając. Warzywa powinny tylko lekko zmięknąć. Dodajemy sos sojowy i makaron soba, smażymy jeszcze kilka minut dokładnie mieszając. Przed podaniem posypujemy sezamem.