Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie dla tych, którzy kochają fasolkę po bretońsku.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7224
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20194
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 806
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7224
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20194
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 806
Składniki
Cebulę i czosnek siekamy. Boczek kroimy w kostkę. Kabanosy na kawałki. Boczek smażymy na smalcu. Po kilku minutach dodajemy cebulę, czosnek i kabanosy. Smażymy przez kilka minut, wlewamy gorący bulion i wsypujemy soczewicę. Dusimy pod przykryciem przez 30 min, następnie dodajemy groszek, wszystkie przyprawy, pomidory wraz z zalewą i dusimy jeszcze przez kwadrans. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.