Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie dla tych, którzy kochają fasolkę po bretońsku.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5825
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 24
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 117
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5825
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 24
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 117
Składniki
Cebulę i czosnek siekamy. Boczek kroimy w kostkę. Kabanosy na kawałki. Boczek smażymy na smalcu. Po kilku minutach dodajemy cebulę, czosnek i kabanosy. Smażymy przez kilka minut, wlewamy gorący bulion i wsypujemy soczewicę. Dusimy pod przykryciem przez 30 min, następnie dodajemy groszek, wszystkie przyprawy, pomidory wraz z zalewą i dusimy jeszcze przez kwadrans. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.