Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna,soczysta karkówka która zawsze sie udaje.Mozna podawac z kluskami Slaskimi,ziemniakami,surówka lub kiszonymi ogórkami.Na wiecej inspiracji zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni góra/dól Naczynie zaroodporne smarujemy maslem klarowanym Mieso nacieramy pieprzem,sola,ziolami,papryka mielona i skraplamy oliwa. Wkladamy do naczynia i odkladamy na bok(lub zostawiamy przez noc pod przykryciem w lodówce)
Cebule i papryke kroimy w piórka,marchewke na wieksze kawalki. Na patelnie dajemy troche oleju i rumienimy kokrojony lub przecisniety przez praske czosnek. Nastepnie dodajemy pokrojona cebule i marchewke i przez minute dusimy pod przykryciem. Dodajemy papryke i dusimy wdzystko prze chwile pod przykryciem . Nastepnie wszystkie warzywa z patelni dajemy na karkówke i pod przykryciem dusimy wszystko razem przez ok.1,5-2 godz.w piekarniku.
Wyjmujemy,kroimy i podajemy z kluskami lub ziemniakami.SMACZNEGO! Na filmiku jest wszystko dokladnie pokazane,zapraszam!