Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tego dania mamy dwa rozwiązania. Możemy uparować łososia otulonego ziołami i w tej formie go zostawić lub przełożyć na patelnię i dodatkowo go zapiec i jak tak właśnie poczyniłam.
W parowniku ustawionym na 10 min w temperaturze 100 stopni parujemy filety otulone świeżym rozmarynem oraz gałązkami świeżego tymianku, rybę wcześniej doprawiamy solą i pieprzem, nacieramy ziołami.
Jeśli gotujemy rybę w parowniku , może być ona jeszcze zamrożona , jeśli chcemy by była już odmrożona , wyciągamy ją wieczorem dnia poprzedniego i przekładamy do lodówki. Rano jest gotowa.
Po ok. 10 minutach wyjmujemy uparowaną rybkę i przekładamy na rozgrzaną patelnię , (nie dodaję oliwy , ryba sama wytworzy tłuszcz na którym będzię się smażyć) .
Następnie piękę rybę na patelni ok. 15 minut na dosyć dużym ogniu , pilnując by ładnie usmażyć ją z każdej strony.
Filety mamy gotowe, a aromatyczny zapach jaki unosi się z upieczonej ryby nie pozwala nam długo czekać na jej konsumpcję.
Na koniec kroimy cytrynę na dwie ćwiartki i wyciskamy po jednej na fileta.
Rybkę możemy zjeść z pieczonymi ziemniakami lub puree .Jako dodatek świetnie sprawdza się sałatka z sosem winegret lub pieczona albo duszona marchewka.
Smacznego :)
Kto lubi delikatne, różowe mięsko łososia - zapraszam! Marynata robi swoje! :)
Odsłon: 30149
"Prosty sposób na ciepłą kolację"
Odsłon: 13344
Przygotowanie pysznego ciasta wcale nie musi rujnować domowego budżetu. Coś s...
Odsłon: 2286
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 314
Dziś mam dla Was propozycję na szybki i smaczny obiad. Makaron w sosie zawsze...
Odsłon: 63
Znudziły Ci się kanapki z wędliną? Pokuś się o samodzielnie upieczenie aromat...
Odsłon: 695
Przygotowanie pysznego ciasta wcale nie musi rujnować domowego budżetu. Coś s...
Odsłon: 2286
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 314
Dziś mam dla Was propozycję na szybki i smaczny obiad. Makaron w sosie zawsze...
Odsłon: 63
Znudziły Ci się kanapki z wędliną? Pokuś się o samodzielnie upieczenie aromat...
Odsłon: 695
Składniki
W parowniku ustawionym na 10 min w temperaturze 100 stopni parujemy filety otulone świeżym rozmarynem oraz gałązkami świeżego tymianku, rybę wcześniej doprawiamy solą i pieprzem, nacieramy ziołami. Jeśli gotujemy rybę w parowniku , może być ona jeszcze zamrożona , jeśli chcemy by była już odmrożona , wyciągamy ją wieczorem dnia poprzedniego i przekładamy do lodówki. Rano jest gotowa. Po ok. 10 minutach wyjmujemy uparowaną rybkę i przekładamy na rozgrzaną patelnię , (nie dodaję oliwy , ryba sama wytworzy tłuszcz na którym będzię się smażyć) . Następnie piękę rybę na patelni ok. 15 minut na dosyć dużym ogniu , pilnując by ładnie usmażyć ją z każdej strony. Filety mamy gotowe, a aromatyczny zapach jaki unosi się z upieczonej ryby nie pozwala nam długo czekać na jej konsumpcję. Na koniec kroimy cytrynę na dwie ćwiartki i wyciskamy po jednej na fileta. Rybkę możemy zjeść z pieczonymi ziemniakami lub puree .Jako dodatek świetnie sprawdza się sałatka z sosem winegret lub pieczona albo duszona marchewka. Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Dania główne
Rosół drobiowo wołowy z kulkami ryżowymi
Dania główne
Makaron w drobiowym sosie
Dania główne
Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą i serem korycińskim
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Polecam bardzo smaczną kaczkę nadzianą pysznym farszem z różnych gatunków grz...
Odsłon: 18
Rosół drobiowo wołowy z kulkami ryżowymi
Dziś mam dla Was propozycję na rosół ale w niecodziennej odsłonie. A jest to...
Odsłon: 14