Do góry

Dania główne Przepis na:

sos cytrynowy do spaghetti

sos cytrynowy do spaghetti

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 268

Sposób na szybki i smaczny obiad

Składniki

  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/3 szklanki białego wina
  • 5 dl bulionu
  • 2/3 szklanki śmietany 30%
  • 3 cytryny
  • kwaśna śmietana 12 % 0,5 małego opakowania
  • sól, pieprz, szczypta cukru
  • mąka ziemniaczana so zagęszczenia
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
sos cytrynowy do spaghetti

Przygotowanie

  1. cebule i czosnek zeszklić na maśle podlać winem i sokiem z 1 cytryny zagotować,

  2. dodać bulion zagotować,
    Odcedzic cebule i czosnek dodać pozostale cytryny ze śmietaną
    zagotować, doprawić solą i pieprzem oraz cukrem. Można zagęścić mąką ziemniaczaną

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń