Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki podane polane drobiowym sosem z buraczkami.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2812
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101958
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6340
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2812
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101958
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6340
Składniki
Buraczki: Wymyte buraki gotujemy do miękkości, studzimy i obieramy ze skórki. Obrane buraki trzemy na dużych oczkach, starte dusimy w łyżce masła, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Danie: Wymyte filety kroimy w kostkę, cebulę obraną kroimy w ćwierć plasterki i smażymy na patelni do zarumienienia się kostek filetu i ładnego zeszklenia się cebuli. W między czasie zagotowujemy 2 litry wody z pastą rosołową, suszoną włoszczyzną,liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Do gotującego się bulionu dodajemy zawartość z patelni, całość doprawiamy pieprzami i solą do smaku i gotujemy kilkanaście minut. Dodajemy natkę pietruszki i koper, zagęszczamy i zabielamy sos. Podczas gotowania się sosu gotujemy ziemniaki. Gotowym sosem polewamy ziemniaki i podajemy z buraczkami. Smacznego !!!