Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki podane polane drobiowym sosem z buraczkami.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36607
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3349
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 492
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2798
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36607
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3349
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 492
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2798
Składniki
Buraczki: Wymyte buraki gotujemy do miękkości, studzimy i obieramy ze skórki. Obrane buraki trzemy na dużych oczkach, starte dusimy w łyżce masła, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Danie: Wymyte filety kroimy w kostkę, cebulę obraną kroimy w ćwierć plasterki i smażymy na patelni do zarumienienia się kostek filetu i ładnego zeszklenia się cebuli. W między czasie zagotowujemy 2 litry wody z pastą rosołową, suszoną włoszczyzną,liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Do gotującego się bulionu dodajemy zawartość z patelni, całość doprawiamy pieprzami i solą do smaku i gotujemy kilkanaście minut. Dodajemy natkę pietruszki i koper, zagęszczamy i zabielamy sos. Podczas gotowania się sosu gotujemy ziemniaki. Gotowym sosem polewamy ziemniaki i podajemy z buraczkami. Smacznego !!!