Do góry

Dania główne Przepis na:

Sos pieczarkowy

Sos pieczarkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 699

Dodano:

Odsłon: 15972

Przepyszny :)

Składniki

  • pieczarki 500 g
  • cebula 1-2 szt.
  • bulion warzywny 1500 ml
  • mąka 1 łyżka
  • sól i pieprz
  • ew. śmietana do sosów 18% ale niekoniecznie
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plastry.
    Cebulę pokroić w dość dużą kostkę, wrzucić na patelnię, kiedy lekko się zrumieni dodać pieczarki i dusić na małym ogniu aż grzyby zmiękną.
    Następnie podlać bulionem i zagotować.
    Mąkę wymieszać z odrobina zimnej wody, wlać do sosu, wymieszać, (ew. wlać 100 ml śmietanki), dokładnie wymieszać i zagotować jeszcze raz.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem.


    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Obserwator 10 listopada 2013 Nie nadaje się na zdjęcie ,smakuje zapewne , ale...

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń