Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały do ryżu. Nadaje się po pasteryzowania i przechowywania w słoikach.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2574
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3455
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1546
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2231
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2574
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3455
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1546
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2231
Składniki
Usmażyć pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka doprawioną solą i pieprzem. Odłożyć na talerz.
Wyciśnięte soki z cytryny i pomarańczy wlać do woka, dodać syrop daktylowy (można zastąpić miodem) zalewę z ananasa i sos sojowy. Wymieszać do połączenia składników i zagotować.
Dodać zblendowane pomidory. Dorzucić pokrojoną w słupki marchewkę, cebulę w piórkach, pokrojoną w paski paprykę, kawałki ananasa i kukurydzę. Całość gotować na małym ogniu przez ok. 8 minut. Dorzucić usmażone wcześniej mięso.
W połowie szklanki zimnej wody dokładnie wymieszać mąkę ziemniaczaną lub tapiokę, a następnie wlać do woka. Całość zagotować ciągle mieszając. Sos ładnie zgęstnieje.
Podawać z ryżem.