Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały do ryżu. Nadaje się po pasteryzowania i przechowywania w słoikach.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 92
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 92
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Składniki
Usmażyć pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka doprawioną solą i pieprzem. Odłożyć na talerz.
Wyciśnięte soki z cytryny i pomarańczy wlać do woka, dodać syrop daktylowy (można zastąpić miodem) zalewę z ananasa i sos sojowy. Wymieszać do połączenia składników i zagotować.
Dodać zblendowane pomidory. Dorzucić pokrojoną w słupki marchewkę, cebulę w piórkach, pokrojoną w paski paprykę, kawałki ananasa i kukurydzę. Całość gotować na małym ogniu przez ok. 8 minut. Dorzucić usmażone wcześniej mięso.
W połowie szklanki zimnej wody dokładnie wymieszać mąkę ziemniaczaną lub tapiokę, a następnie wlać do woka. Całość zagotować ciągle mieszając. Sos ładnie zgęstnieje.
Podawać z ryżem.