Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sos z grzybów do ziemniaczków, klusek śląskich, kopytek, kasz i mięsa.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7663
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2818
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7663
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2818
Składniki
Grzyby suszone umyć i namoczyć na kilka godzin. Ugotować razem z cebulą do miękkości w wodzie w której się moczyły.Odcedzić grzyby i pokroić na mniejsze kawałki. Mąkę zrumienić z masłem i rozprowadzić zimnym wywarem z grzybów. Do wywaru włożyć grzyby, doprawić solą i pieprzem, zabielić śmietaną, zagotować i podawać.