Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sos z grzybów do ziemniaczków, klusek śląskich, kopytek, kasz i mięsa.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40563
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 943
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 233
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3262
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40563
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 943
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 233
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3262
Składniki
Grzyby suszone umyć i namoczyć na kilka godzin. Ugotować razem z cebulą do miękkości w wodzie w której się moczyły.Odcedzić grzyby i pokroić na mniejsze kawałki. Mąkę zrumienić z masłem i rozprowadzić zimnym wywarem z grzybów. Do wywaru włożyć grzyby, doprawić solą i pieprzem, zabielić śmietaną, zagotować i podawać.