Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sos z grzybów do ziemniaczków, klusek śląskich, kopytek, kasz i mięsa.
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 37
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 824
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2102
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4103
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 37
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 824
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2102
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4103
Składniki
Grzyby suszone umyć i namoczyć na kilka godzin. Ugotować razem z cebulą do miękkości w wodzie w której się moczyły.Odcedzić grzyby i pokroić na mniejsze kawałki. Mąkę zrumienić z masłem i rozprowadzić zimnym wywarem z grzybów. Do wywaru włożyć grzyby, doprawić solą i pieprzem, zabielić śmietaną, zagotować i podawać.