Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy, smaczny sos ugotowany z wieprzowej konserwy słoikowej, podany z tłuczonymi ziemniakami i marynowanymi ogóreczkami.
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3817
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2917
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 384
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3817
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2917
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 384
Składniki
W 1500 ml wody gotujemy bulion z suszonych warzyw, pasty rosołowej, liści laurowych, ziela angielskiego oraz z pozostałych przypraw. Konserwę wyjmujemy ze słoika i kroimy ją w kostkę.
Do gotującego się bulionu dodajemy pokrojoną konserwę, sos sojowy i chwilę gotujemy. Na koniec zagęszczamy sos mąką roztrzepaną w 100 ml wody i gotujemy na małym ogniu 1-2 minuty. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Gotowy sos podajemy z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogóreczkami. Smacznego !!!