Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy, smaczny sos ugotowany z wieprzowej konserwy słoikowej, podany z tłuczonymi ziemniakami i marynowanymi ogóreczkami.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1024
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 348
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3202
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 637
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1024
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 348
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3202
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 637
Składniki
W 1500 ml wody gotujemy bulion z suszonych warzyw, pasty rosołowej, liści laurowych, ziela angielskiego oraz z pozostałych przypraw. Konserwę wyjmujemy ze słoika i kroimy ją w kostkę.
Do gotującego się bulionu dodajemy pokrojoną konserwę, sos sojowy i chwilę gotujemy. Na koniec zagęszczamy sos mąką roztrzepaną w 100 ml wody i gotujemy na małym ogniu 1-2 minuty. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Gotowy sos podajemy z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogóreczkami. Smacznego !!!