Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy, smaczny sos ugotowany z wieprzowej konserwy słoikowej, podany z tłuczonymi ziemniakami i marynowanymi ogóreczkami.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17629
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 377
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 931
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7328
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8788
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17629
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 377
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 931
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7328
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8788
Składniki
W 1500 ml wody gotujemy bulion z suszonych warzyw, pasty rosołowej, liści laurowych, ziela angielskiego oraz z pozostałych przypraw. Konserwę wyjmujemy ze słoika i kroimy ją w kostkę.
Do gotującego się bulionu dodajemy pokrojoną konserwę, sos sojowy i chwilę gotujemy. Na koniec zagęszczamy sos mąką roztrzepaną w 100 ml wody i gotujemy na małym ogniu 1-2 minuty. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Gotowy sos podajemy z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogóreczkami. Smacznego !!!