Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6991
Polecam.
Odsłon: 137
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5328
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2508
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6991
Polecam.
Odsłon: 137
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5328
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2508
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju. Pieczarki kroimy w plasterki i dodajemy do cebuli. Lekko solimy i chwilę dusimy.
Świeże pomidory blanszujemy, kroimy w kostkę i dorzucamy do pieczarek. Po kilku minutach dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, przyprawiamy pieprzem i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu.
Mięso mielone wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy lekko podsypując vegetą. Gdy będzie usmażone rozdrabniamy je dokładnie widelcem i dodajemy do sosu z pomidorów. Całość przyprawiamy bazylią i gotujemy kilka minut.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem 2 łyżek oleju lub oliwy.
Jeśli sos bedzie rzadki należy zagęścić go lekko mąką. Na koniec wsypujemy natkę pietruszki i mieszamy.
Makaron nakładamy na talerze, na środek nakładamy sos i całość posypujemy serem. Można na kilkanaście sekund włożyć do mikrofali, aby się stopił (ale jeśli sos i makaron są gorące nie jest to konieczne).