spaghetti
Składniki
- MIĘSO MIELONE (WEDŁUG UZNANIA), 500g
- cebula, 2 małe
- czosnek, 3-4 ząbki
- pomidor, 1 duży
- przecier pomidorowy, łyżeczka
- bazylia, oregano, majeranek, papryka słodka
- sól i pieprz
- olej, do smażenia
- ser (jeśli ktoś lubi), do posypania
- papryka (pokawałku z 3 kolorów), jeśli ktoś nie lubi papryki nie musi jej być
- makaron, może być ulubiony
Składniki
- MIĘSO MIELONE (WEDŁUG UZNANIA), 500g
- cebula, 2 małe
- czosnek, 3-4 ząbki
- pomidor, 1 duży
- przecier pomidorowy, łyżeczka
- bazylia, oregano, majeranek, papryka słodka
- sól i pieprz
- olej, do smażenia
- ser (jeśli ktoś lubi), do posypania
- papryka (pokawałku z 3 kolorów), jeśli ktoś nie lubi papryki nie musi jej być
- makaron, może być ulubiony

Etapy przygotowania
Na odrobinie oleju podsmażyć mięso, kolejno do mięsa dodać posiekaną cebulę oraz posiekany czosnek - smażyć [jeśli będzie dodawana papryka to właśnie teraz posiekana w kostkę - dusić na małym ogniu do zmięknięcia papryki]. Potem dodać trochę bazylii, majeranku, oregano, papryki słodkiej, sól i pieprz oraz przecier pomidorowy - poddusić na małym ogniu.
Na koniec sparzyć pomidora w celu obrania skórki i dodać pokrojone w kostkę do sosu. Pozostawić na ogniu jeszcze ok. 10 minut. Po spróbowaniu dosmaczyć jeśli będzie taka konieczność.
Ugotować ulubiony makaron - w domu miałam tylko świderki :-P SMACZNEGO
Spaghetti na zdjęciu jest zrobione akurat bez papryki =)
Można podawać z posypanym serem żółtym startym na małych oczkach. Również jeśli ktoś bardzo lubi może połączyć ten sos z sosem ze słoika ale nie jest to w ogóle konieczne.
Przepis w Waszym wykonaniu (10)


Komentarze do przepisu (1)



Składniki
- MIĘSO MIELONE (WEDŁUG UZNANIA), 500g
- cebula, 2 małe
- czosnek, 3-4 ząbki
- pomidor, 1 duży
- przecier pomidorowy, łyżeczka
- bazylia, oregano, majeranek, papryka słodka
- sól i pieprz
- olej, do smażenia
- ser (jeśli ktoś lubi), do posypania
- papryka (pokawałku z 3 kolorów), jeśli ktoś nie lubi papryki nie musi jej być
- makaron, może być ulubiony
Na odrobinie oleju podsmażyć mięso, kolejno do mięsa dodać posiekaną cebulę oraz posiekany czosnek - smażyć [jeśli będzie dodawana papryka to właśnie teraz posiekana w kostkę - dusić na małym ogniu do zmięknięcia papryki]. Potem dodać trochę bazylii, majeranku, oregano, papryki słodkiej, sól i pieprz oraz przecier pomidorowy - poddusić na małym ogniu.
Na koniec sparzyć pomidora w celu obrania skórki i dodać pokrojone w kostkę do sosu. Pozostawić na ogniu jeszcze ok. 10 minut. Po spróbowaniu dosmaczyć jeśli będzie taka konieczność.
Ugotować ulubiony makaron - w domu miałam tylko świderki :-P SMACZNEGO
Spaghetti na zdjęciu jest zrobione akurat bez papryki =)
Można podawać z posypanym serem żółtym startym na małych oczkach. Również jeśli ktoś bardzo lubi może połączyć ten sos z sosem ze słoika ale nie jest to w ogóle konieczne.