Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20587
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2271
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 36
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20587
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2271
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 36
Składniki
Na odrobinie oleju podsmażyć mięso, kolejno do mięsa dodać posiekaną cebulę oraz posiekany czosnek - smażyć [jeśli będzie dodawana papryka to właśnie teraz posiekana w kostkę - dusić na małym ogniu do zmięknięcia papryki]. Potem dodać trochę bazylii, majeranku, oregano, papryki słodkiej, sól i pieprz oraz przecier pomidorowy - poddusić na małym ogniu.
Na koniec sparzyć pomidora w celu obrania skórki i dodać pokrojone w kostkę do sosu. Pozostawić na ogniu jeszcze ok. 10 minut. Po spróbowaniu dosmaczyć jeśli będzie taka konieczność.
Ugotować ulubiony makaron - w domu miałam tylko świderki :-P SMACZNEGO
Spaghetti na zdjęciu jest zrobione akurat bez papryki =)
Można podawać z posypanym serem żółtym startym na małych oczkach. Również jeśli ktoś bardzo lubi może połączyć ten sos z sosem ze słoika ale nie jest to w ogóle konieczne.