Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti w kuchni włoskiej to rodzaj długiego, cienkiego makaronu, ktory jest podstawą tradycyjnych dań. U nas często słowem tym określamy całe danie. Dzisiaj zapraszam na klasyczne spaghetii bez żadnych modyfikacji. Nieraz prostota zdecydowanie wygrywa :)
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 324
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 735
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 749
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 38
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 324
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 735
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 749
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 38
Składniki
Na dużej patelni rozgrzać olej, następnie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać również obraną i pokrojoną bardzo drobno marchewkę. Całość chwilę smażymy i następnie dodajemy mięso mielone. Doprawiamy przyprawami. Gdy mięso jest trochę podsmażone, rozdrabniamy je przy pomocy widelca czy też tłuczka do ziemniaków. Całość zalewamy passatą pomidorową i gotujemy przez ok 15 min.
W międzyczasie gotujemy makarno na al dente.
Gotowy makaron przekładamy do sosu, całość mieszamy bardzo dokładnie, zostawiamy na ogniu przez ok. 5 min.
Podajemy gorący :)