Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti w kuchni włoskiej to rodzaj długiego, cienkiego makaronu, ktory jest podstawą tradycyjnych dań. U nas często słowem tym określamy całe danie. Dzisiaj zapraszam na klasyczne spaghetii bez żadnych modyfikacji. Nieraz prostota zdecydowanie wygrywa :)
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 68
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 419
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40498
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 68
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 419
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40498
Składniki
Na dużej patelni rozgrzać olej, następnie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać również obraną i pokrojoną bardzo drobno marchewkę. Całość chwilę smażymy i następnie dodajemy mięso mielone. Doprawiamy przyprawami. Gdy mięso jest trochę podsmażone, rozdrabniamy je przy pomocy widelca czy też tłuczka do ziemniaków. Całość zalewamy passatą pomidorową i gotujemy przez ok 15 min.
W międzyczasie gotujemy makarno na al dente.
Gotowy makaron przekładamy do sosu, całość mieszamy bardzo dokładnie, zostawiamy na ogniu przez ok. 5 min.
Podajemy gorący :)