Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza propozycja makaronowa podawana jest z sosem pomidorowym i kurczakiem duszonym w czerwonym, kalifornijskim winie. Całość jest prosta i szybka w przygotowaniu, ale z pewnością ucieszy nasze kubki smakowe.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 26
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1276
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 26
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1276
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Cebule szalotki kroimy w małą kostkę i szklimy je na oliwie z oliwek.
Pierś z kurczaka kroimy w bardzo drobną kostkę, oprószamy ją przyprawą do kurczaka i dodajemy do zeszklonej szalotki. Wszystko chwilę przesmażamy, a następnie dodajemy liść laurowy i zalewamy kieliszkiem czerwonego wina. Zawartość patelni smażymy na małym ogniu do momentu delikatnego odparowania alkoholu.
Następnie dodajemy pomidory krojone, 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, rozmaryn oraz cukier trzcinowy i dusimy wszystko około 8 minut.
Na sam koniec do sosu dodajemy słodki sos sojowy i doprawiamy wszystko solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Gotowy sos podajemy z makaronem spaghetti ugotowanym al dente. Życzę smacznego! :)