Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na zdrowy sos do makaronu – z dużą ilością warzyw, bez żadnych konserwantów, samo zdrowie. Porcja takiego spaghetti zapewni nam dużą ilość białka, węglowodanów złożonych oraz błonnika, przez co długo będziemy syci. Jest to świetna alternatywa dla tłustych sosów, bo po takim obiedzie czujemy się naprawdę zdrowo najedzeni, nie jesteśmy ociężali i mamy mnóstwo energii. Danie nie jest zbyt kaloryczne – niecałe 500 kalorii w porcji to tyle, ile nawet na diecie redukcyjnej możemy w ramach głównego posiłku zjeść (zależy to oczywiście od naszego aktualnego zapotrzebowania kalorycznego). Zachęcam do gotowania.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 145
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4334
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11761
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6721
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5562
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13843
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 145
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4334
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11761
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6721
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5562
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13843
Składniki
Makaron ugotuj al dente. Cebulę i czosnek pokrój, marchew i seler obierz i zetrzyj na tarce. Na rozgrzany olej wrzuć wszystkie warzywa (prócz pomidorów), chwilę smaż, następnie dolej wody i duś pod przykryciem ok. 15 minut. Po tym czasie dodaj surowe mięso mielone (można je wcześniej przyprawić) i duś kolejne 10 minut do miękkości mięsa. Następnie dodaj pomidory (mogą być z puszki), koncentrat, przyprawy i duś ok. 5-10 minut. Po tym czasie można jeszcze raz doprawić i odparować nadmiar wody. Wymieszaj z makaronem. Podawaj ze świeżą bazylią lub natką pietruszki. Smacznego.