Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-09-2017
Dzień dobry! Przyszła do nas piękna jesień! :) Świat wokół staje się kolorowy! W lasach znajdziemy grzyby, a na drzewach kasztany i złote liście. Jednak, gdy przyjdą pochmurne i szare jesienne dni, zróbmy sobie obiad pełen kolorów, którymi obdarowuje nas natura. Zafundujmy sobie "słońce" na talerzu. Dzisiejsze, kolorowe połączenie jest jednym z moich ulubionych makaronowych dań. Spaghetti skąpane w wyrazistym i aromatycznym sosie gorgonzola, pozwala rozpieszczać wszystkie zmysły. Całość dopełniają rumiane polędwiczki z indyka oraz kolorowe dodatki - słodkie pomidorki cherry i świeża bazylia. Danie jest bardzo pożywne, a przygotujemy je błyskawicznie. Smacznego! :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4509
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 31
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4509
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 31
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 62
Składniki
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Śmietanę i ser gorgonzola przekładamy do garnuszka, dodajemy szczyptę gałki muszkatołowej i podgrzewamy do momentu, aż ser się rozpuści, a sos stanie się jednolity.
Polędwiczkę z indyka kroimy w kostkę, oprószamy ją solą oraz białym pieprzem i rumienimy na oliwie z oliwek.
Ugotowany makaron mieszamy z sosem gorgonzola, wykładamy na talerze i układamy na wierzch kawałki podsmażonego indyka, pomidorki cherry oraz świeże listki bazylii.
Życzę smacznego! :)