Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron to zawsze świetny sposób na szybki posiłek. Sprawdza się idealnie, kiedy nie mamy czasu na długie stanie w kuchni. Jeśli dorzucimy do niego kilka sycących dodatków, otrzymamy danie pożywne i pyszne w zaledwie 20 minut.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
W głębokiej patelni rozgrzać olej. Na oleju zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodać pokrojony w słupki boczek i smażyć do czasu, aż boczek będzie zarumieniony i chrupiący. Brokuł ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Odcedzić i zahartować zimną wodą. Do boczku dolać śmietanę, dodać posiekany czosnek i tymianek. Gotować na wolnym ogniu do zagęszczenia się sosu, na końcu dodać starty cheddar i brokuła. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron ugotować ale dente wg przepisu na opakowaniu. Odcedzony makaron dodać do sosu i wymieszać. Podawać od razu po przygotowaniu posypany startym serem cheddar.
Rady: Danie możecie przygotować z dowolnym, ulubionym makaronem. Danie przed podaniem można posypać posiekaną natką pietruszki.