Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron to zawsze świetny sposób na szybki posiłek. Sprawdza się idealnie, kiedy nie mamy czasu na długie stanie w kuchni. Jeśli dorzucimy do niego kilka sycących dodatków, otrzymamy danie pożywne i pyszne w zaledwie 20 minut.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 976
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 829
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12589
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 976
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 829
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12589
Składniki
W głębokiej patelni rozgrzać olej. Na oleju zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodać pokrojony w słupki boczek i smażyć do czasu, aż boczek będzie zarumieniony i chrupiący. Brokuł ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Odcedzić i zahartować zimną wodą. Do boczku dolać śmietanę, dodać posiekany czosnek i tymianek. Gotować na wolnym ogniu do zagęszczenia się sosu, na końcu dodać starty cheddar i brokuła. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron ugotować ale dente wg przepisu na opakowaniu. Odcedzony makaron dodać do sosu i wymieszać. Podawać od razu po przygotowaniu posypany startym serem cheddar.
Rady: Danie możecie przygotować z dowolnym, ulubionym makaronem. Danie przed podaniem można posypać posiekaną natką pietruszki.